Atatürk Üniversitesi Öğrenci Konseyi’nin düzenlediği “Kurtuluş Şöleni” coşkulu geçti

hikmet-kocak

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 91 yıldönümünü millet olarak coşku ve heyecan içinde kutladığımızı belirterek, “Erzurum, milli tarihimizde çok mümtaz bir yere sahip Anadolu’muzun önemli şehirlerinden biridir,” dedi.
Atatürk Üniversitesi Öğrenci Konseyi’nin “12 Mart Kurtuluş Şenlikleri” kapsamında düzenlediği “Kurtuluş Gecesi” etkinliklerine katılan ve bir konuşma yapan Koçak, Erzurum’un, Kurtuluş Savaşı meşalesinin yakıldığı, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir il olduğunu hatırlattı. Koçak, “Coğrafyasının zorunlu bir sonucu olan stratejik, jeopolitik konumu Erzurum’u Anadolu’ya açılan kapı, Ön Asya’nın ve Kafkasya’nın kilidi haline getirmiştir. Türk tarihinin en parlak dönemlerine tanıklık eden Erzurum Türklerin ilk yerleşim yerlerinden biri olması sebebiyle sayısız istila ve işgale uğramıştır. Yaşadığı ızdıraplarla şanlı tarihinin önemli mekânlarından biri olmuştur. Bu serencam ona yüce bir olgunluk ve kahramanlık mertebesini hediye etmiştir,” diye konuştu.
“Bizleri o günlerden bugünlere taşıyan milli ve manevi varlığımızın mimarlarına şükran ve minnet borçluyuz,” diyen Rektör Koçak, şunları kaydetti:
“Erzurum, bugün artık bir üniversite şehridir. Üniversiteler, yaptıkları bilimsel etkinliklerle insanlığın gelişimine katkıda bulundukları gibi bünyelerinde barındırdıkları dinamizmden ötürü sosyo-politik olaylarla da sürekli bir etkileşim içindedirler. Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından biri olan, kuruluş felsefesi doğrultusunda halkla bütünleşen ve üzerinde bulunduğu bölgenin kalkınmasında önemli rol üstlenen Üniversitemiz milli mücadele bilgisinin aktarılması konusunda üzerine düşen görevi layığı ile yerine getirmeye çalışmıştır.
Dünya üzerinde eşine az rastlanır katliamların yaşandığı ve şehit vermeyen herhangi bir ailesinin bulunmadığı bu yörenin insanları olarak, bu tarihi olgunun bilincindeyiz.
Engin tarih ve kültür hazinelerimizi kuşaktan uşağa aktarıp temel meselelerini çözmüş, yaşadığı acılardan ders alarak medeniyet dairesinde onurlu yerini almış bir Erzurum için hepimize büyük görevler düşmektedir.
Bizleri bugünlere taşıyan istiklalimizi bize armağan eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bu duygularla hepinize sevgilerimi sunuyorum.”

solen-1solen-2

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kurtuluş şenliklerinde folklör ekiplerinin performansları göz doldurdu.

solen-3

“Kiralık Orkestra” nın genç solisti Betül Yarar söylediği parçalarla gençlere unutulmaz bir gece yaşattı.

solen-4

Atatürk Üniversitesi öğrencisi ve TRT sanatçısı Didem Dilara Duman söylediği türkülerle dinleyicileri çoşuturdu.

solen-5-baskan

Öğrenci Konseyi Başkanı Taşkın Erdoğan Rektör Koçak’a katkılarından dolayı bir teşekkür plaketi verdi.

This entry was posted in Etkinliklerimiz and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.