Yök Başkanı Erzurum’da Rektörler Ve Öğrenci Konsey Başkanları İle Buluştu

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Ağrı İbrahim Çeçen, Bingöl, Bitlis Eren, Cumhuriyet, Erzincan, Atatürk, Erzurum Teknik, İnönü, Şırnak, 100. Yıl, Mustafa Kemal, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversiteleri olmak üzere toplam 17 üniversite rektörü ve 12 üniversitenin öğrenci temsilcileriyle Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü Senato Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. Önce öğrenci konsey başkanları ile görüşen Çetinsaya, öğrenci temsilcilerinin okul ile ilgili sorunları ve isteklerini dinledi. Daha sonra üniversite rektörleriyle görüşen Çetinsaya, öğrencilerin taleplerini rektörlerle birlikte değerlendirdi. 113 üniversite ile görüşen ve 7. toplantısını Erzurum’da yapan Çetinsaya, stratejik plan hazırladıklarını ve bu plan çerçevesinde öğrencilerin fikirlerinden yararlanmak amacıyla bölgeler arası toplantılarla rektörlerin ve öğrenci temsilcilerinin görüşlerini aldığını ifade etti. Çetinsaya, “Son üç aydır bölgelerimize gidip oralardaki üniversitelerimizle, öğrenci temsilcisi arkadaşlarımızla, üniversitelerimizin rektörleri iletoplantılar yapmaktayım. Şu ana kadar113 üniversitenin öğrenci temsilcileri ve rektörleri ile toplantılar yaptım. Hiç şüphesiz yüz yüze yaptığımız bu toplantılar çok yararlı oluyor. Analizler, değerlendirmelerle bu süreç Karadeniz Bölgesi’yle devam edecek. Ankara’daki son toplantı ile de sona erecek.Böylece165 üniversitenin öğrenci temsilcileriyle ve rektörleriyle bir araya gelmiş olacağım. Bunun yanı sıra bütün paydaşlarla görüşme, onları dinleme, sorunlara ortak çözüm bulma, yollarını tartışma konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Yüksek Öğretim Bilgi Formu’nu faaliyete geçirdik. Bu formda şu anakadar 5 bin kişilik bir üyemiz var. Orada önerilen konular etrafında tartışmalar yapıyoruz. Öğrenci Konsey Başkanları ile yüz yüze toplantı serisi başlattım. Bu forma en etkili katkıyı yapan, pozitif katılımda bulunan arkadaşlarımızla ayda bir toplantılar yapıyoruz YÖK’te Ankara’da. Bu arada YÖK Stratejik Belgesi gündeme geldi. Üniversitelerdeki paydaşların ve sivil toplumun katkılarıilebeyin fırtınası yapacağız. Mayıs ve haziran ayında bu çalışmayı tamamlayacağız. Sonra değerlendirme yapılacak. Sistemi yeniden yapılandıracağız. 2023′ekadarbir analiz ve politikalar oluşturacağız”dedi.