Atatürk Üniversitesi Öğrenci Konseyinden Kutlu Doğum Haftası Paneli

Atatürk Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından “Kardeşliği Ondan Öğrendik, ” konulu bir panel  düzenlendi.Kültür Sanat ve Gösteri  Merkezi’nde gerçekleştirilen panele Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan’ı Prof.Dr.Nasrullah HACIMÜFTÜOĞLU  ve İlahiyat Fak.Öğr.Üyesi Prof. Dr. Mustafa AĞIRMAN , konuşmacı olarak katıldı.
Panelistler, toplumda kardeşlik ruhunun sağlanması gerektiğinin altını çizdi. “Dil, din, coğrafi farklara rağmen kardeşliği telkin eden Kur’an’dır. Kardeşlik şuuru tüm insanlığa yayılmazsa, kardeşlik olmaz. Bu noktada eğitimi ailede başlatmak lazım. Üniversiteye gelene kadar toplumda bu tür şeylerin öğretilmesi lazım.Şuurlu insanların olması gereken üniversitelerde kardeşliğe aykırılıklar olmaması gerekiyor. Onun için toplum olarak aileden başlanarak, kardeşlik hukukunun tesis edilmesi lazım. En büyük tedbirin ailede alınmalı gerekiyor.” dediler.
Panel Yöneticiliğini yapan Erzurum İl Müftüsü Yakup Arslan’da Hz. Peygamber (s.a.v.)’in doğumunu bu sene üniversite ile birlikte kutlamak istediklerini söyledi. Programa öğrenci konseyinin de destek verdiğini ifade eden Müftü Arslan, böylece hayırda birleşmenin güzel bir örneğinin sergilendiğini vurguladı.
Panel Öğrenci Konsey Başkanı Mesut Kasap’ın kapanış konuşması ve semazen gösterisi ile son buldu.
Müjdecim, Kurtarıcım, Efendim, Peygamberim! Sana uymayan Ölçü, Hayat Olsa Teperim…